Vi är Daylight Stella, ett band som repar i Norrköping men vars medlemmar är utspridda på olika platser i Östergötland. Vi spelar en blandning mellan hårdrock, reggae och ska – en blandning som både går att headbanga och dansa till.

Grunden till bandet har funnits sedan 2004 då gitarristerna Olle och Martin spelade tillsammans som studenter i Kalmar. Redan där föddes idén till den kombinerade musikstilen och båda ville fortsätta när de flyttat till Linköping (2009). Via kontakter hittade de Richard som då hade tillgång till replokal och det tog inte lång stund innan en trio (med Olle på bas) var född (2010). För att vidga bandets sound utökades bandet med ytterligare en gitarrist – Thomas – och därefter spelades fullängdaren ”We stand tall” in (2011).

Det spelades mycket live – bland annat förband till Sator och Dynazty. Vi spelade också in en akustisk EP och i en kall lada i Ljungsbroskogarna producerades en video fram.

Under inspelningarna av EP:n ”Illusion of life” gick vi skilda vägar med Thomas varefter Olle tog över på gitarr och Martin Gustavsson började spela bas. ”Illusion of life” släpptes 2014  ihop med en video till låten ”Keep in, keep out”.

Sedan dess har vi skrivit ett gäng nya låtar som ska spelas in. Vi håller också på att experimentera med inspelningsteknik som bl.a. kan ses i livetagningen av ”Back on track”.

Självklart är vi också alltid sugna på att spela live.

Kommentarer inaktiverade.